Barion Pixel

Retroburger

  • 1 db hamburgerzsömle
  • 2-3 Salátalevél
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 üveg Jonaco vegyesvágott savanyúság
  • 20 g trappista sajt
  • 14 dkg marhahúspogácsa

A retró hamburger szószhoz:

  • 1 evőkanál ketchup
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 kávés kanál majonéz

Jó minőségű marhasúból gyúrunk 14 dkg-s húspogácsát, amit mindkét oldalon 3-3 percig magas lángon grillezzük, majd sózás és borsozás után kiszedjük és a trappistát ráreszeljük. A forró húspogácsán a sajt kellemesen átmelegszik és kicsit ráolvad.

Félbe vágjuk és egy serpenyőben megpirítjuk a zsömle belsejét, az aljára 2-3 vékonyra vágott saláta levelet teszünk, erre pedig ízlés szerinti mennyiségű vegyesvágottat teszünk. Meglocsoljuk ketchuppal, mustárral és kész is az igazi retro hamburger. Sültburgonyával és szénsavas üdítővel tálaljuk.

Forrás: mindmegette.hu

Tekintsd meg a recepthez ajánlott befőttünket

Vegyesvágott-Savanyúság

A sárgarépa, uborka, káposzta és hagyma tökéletes egyvelege, minden spájzban megtalálható legalább egy üveggel.