Retroburger
- 1 db hamburgerzsömle
- 2-3 Salátalevél
- 1 fej lilahagyma
- 1 üveg Jonaco vegyesvágott savanyúság
- 20 g trappista sajt
- 14 dkg marhahúspogácsa
A retró hamburger szószhoz:
- 1 evőkanál ketchup
- 1 evőkanál mustár
- 1 kávés kanál majonéz
Jó minőségű marhasúból gyúrunk 14 dkg-s húspogácsát, amit mindkét oldalon 3-3 percig magas lángon grillezzük, majd sózás és borsozás után kiszedjük és a trappistát ráreszeljük. A forró húspogácsán a sajt kellemesen átmelegszik és kicsit ráolvad.
Félbe vágjuk és egy serpenyőben megpirítjuk a zsömle belsejét, az aljára 2-3 vékonyra vágott saláta levelet teszünk, erre pedig ízlés szerinti mennyiségű vegyesvágottat teszünk. Meglocsoljuk ketchuppal, mustárral és kész is az igazi retro hamburger. Sültburgonyával és szénsavas üdítővel tálaljuk.
Forrás: mindmegette.hu
Tekintsd meg a recepthez ajánlott befőttünket
Vegyesvágott-Savanyúság
A sárgarépa, uborka, káposzta és hagyma tökéletes egyvelege, minden spájzban megtalálható legalább egy üveggel.