Gyarmati tésztasaláta

Hozzávalók:

  • 50 dkg penne
  • 45 dkg tejföl
  • 16 dkg majonéz
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 üveg Jonaco édes-savanyú csemegeuborka 3-6 cm
  • 60 dkg csirkemell
  • 1 csomag kockázott bacon
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 kiskanál ketchup

A tésztát forrásban lévő vízhez adjuk, enyhén sózzuk. A bacont serpenyőben zsírjára pirítjuk, majd félretesszük. A zsírját felhasználva puhára pároljuk a kockára vágott csirkemellet, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A hagymát kockára aprítjuk. A csemegeuborkát felkarikázzuk.

A mártáshoz összekeverjük a tejfölt, majonézt, mustárt és ketchupot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és a citromlével leöntjük.

Az elkészült csirkemellet, tésztát és hagymát összekeverjük a mártással, és a félretett baconnel megszórva tálaljuk.

Forrás: mindmegette.hu

Tekintsd meg a recepthez ajánlott befőttünket

Csemegeuborka 3-6 cm Édes-savanyú

Vivamus suscipit tortor eget felis porttitor volutpat. Pellentesque in ipsum id orci porta dapibus. Quisque velit nisi, pretium ut lacinia in, elementum id enim.