Fahéjas szilvaleves recept
- 1 üveg Jonaco felezett szilvabefőtt
- 1 csipet só
- 3 db szegfűszeg
- 1 db citrom
- 2 dl tejföl
- 3 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál liszt
- 1 teáskanál fahéj
- 3 evőkanál cukor
- 1 csapott evőkanál liszt
- kevés citromlé
- 1 db citromhéj
Felbontjuk a szilvabefőttet, feltesszük vízzel főni. A sóval, a szegfűszeggel és a reszelt citromhéjjal ízesítjük.
Ameddig felforr, a tejfölt kikeverjük a cukrokat, a liszttel és a fahéjjal. Egy merőkanálnyi forró lével is elkeverjük, majd hozzáöntjük a leveshez, és 5 perc alatt összefőzzük.
Hideg vízben lehűtjük, és egy kevés citromlével ízesítjük, hidegen tálaljuk.
Forrás: mindmegette.hu
Tekintsd meg a recepthez ajánlott befőttünket
Szilvabefőtt-Felezett
A Jonaco szilvabefőttje tökéletesen szolgál szilvásgombóc, szilváspite, vagy fahéjas szilvaleves alapanyagaként, de akár magában fogyasztva is nagyon jó délutáni csemege.