Fahéjas szilvaleves recept

  • 1 üveg Jonaco felezett szilvabefőtt
  • 1 csipet só
  • 3 db szegfűszeg
  • 1 db citrom
  • 2 dl tejföl
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál fahéj
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csapott evőkanál liszt
  • kevés citromlé
  • 1 db citromhéj

Felbontjuk a szilvabefőttet, feltesszük vízzel főni. A sóval, a szegfűszeggel és a reszelt citromhéjjal ízesítjük.

Ameddig felforr, a tejfölt kikeverjük a cukrokat, a liszttel és a fahéjjal. Egy merőkanálnyi forró lével is elkeverjük, majd hozzáöntjük a leveshez, és 5 perc alatt összefőzzük.

Hideg vízben lehűtjük, és egy kevés citromlével ízesítjük, hidegen tálaljuk.

Forrás: mindmegette.hu

Tekintsd meg a recepthez ajánlott befőttünket

Szilvabefőtt-Felezett

A Jonaco szilvabefőttje tökéletesen szolgál szilvásgombóc, szilváspite, vagy fahéjas szilvaleves alapanyagaként, de akár magában fogyasztva is nagyon jó délutáni csemege.