Meggyespite recept
- 20 dkg liszt
- 12 dkg vaj
- 1 csipet só
- 1 db tojássárgája
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 evőkanál cukor
- 2 evőkanál tejföl
A töltelékhez:
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 üveg Jonaco meggybefőtt
- 2 evőkanál cukor (+ a szóráshoz)
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- fahéj
A tetejére:
- 1 db tojásfehérje
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd összegyúrjuk a tészta többi hozzávalójával. Hogy lágy, nyújtható tésztát gyúrhassunk, annyi tejfölt adjunk hozzá, amennyit felvesz.
A töltelékhez előkészítünk egy Jonaco magozott meggybefőttet, és pár percig főzzük fahéjjal, cukorral, a rummal. 2 evőkanálnyit kiveszünk a levéből, lehűtjük, csomómentesre keverjük keményítővel, és visszaöntjük. Pár perc alatt sűrű állagúra főzzük, majd hűlni félretesszük.
A tésztát elfelezzük, téglalap alakúra nyújtjuk, majd az első réteg tésztát beletesszük egy négyzetalakú tepsibe. Villával megszurkáljuk, megszórjuk zsemlemorzsával, és elosztjuk rajta a meggyes tölteléket. Megszórjuk egy kis fahéjas cukorral, majd beborítjuk a másik tésztával. Villával alaposan megszurkáljuk, lekenjük a tojásfehérjével, és 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig aranybarnára sütjük. Miután kihűlt, szeletelve tálaljuk.
Forrás: mindmegette.hu
Tekintsd meg a recepthez ajánlott befőttünket
Meggybefőtt-Magozott
Nem kell nyárig várni, hogy meggyespitét vagy meggylevest készítsünk. A Jonaco magozott meggybefőttje télen-nyáron friss és gyümölcsös ízt biztosít a fogyasztók számára, ráadásul tartósítószer nélkül.