Meggyespite recept

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 1 csipet só
  • 1 db tojássárgája
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál tejföl

A töltelékhez:

  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 üveg Jonaco meggybefőtt
  • 2 evőkanál cukor (+ a szóráshoz)
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • fahéj

A tetejére:

  • 1 db tojásfehérje

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd összegyúrjuk a tészta többi hozzávalójával. Hogy lágy, nyújtható tésztát gyúrhassunk, annyi tejfölt adjunk hozzá, amennyit felvesz.

A töltelékhez előkészítünk egy Jonaco magozott meggybefőttet, és pár percig főzzük fahéjjal, cukorral, a rummal. 2 evőkanálnyit kiveszünk a levéből, lehűtjük, csomómentesre keverjük keményítővel, és visszaöntjük. Pár perc alatt sűrű állagúra főzzük, majd hűlni félretesszük.

A tésztát elfelezzük, téglalap alakúra nyújtjuk, majd az első réteg tésztát beletesszük egy négyzetalakú tepsibe. Villával megszurkáljuk, megszórjuk zsemlemorzsával, és elosztjuk rajta a meggyes tölteléket. Megszórjuk egy kis fahéjas cukorral, majd beborítjuk a másik tésztával. Villával alaposan megszurkáljuk, lekenjük a tojásfehérjével, és 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig aranybarnára sütjük. Miután kihűlt, szeletelve tálaljuk.

Forrás: mindmegette.hu

Tekintsd meg a recepthez ajánlott befőttünket

Meggybefőtt-Magozott

Nem kell nyárig várni, hogy meggyespitét vagy meggylevest készítsünk. A Jonaco magozott meggybefőttje télen-nyáron friss és gyümölcsös ízt biztosít a fogyasztók számára, ráadásul tartósítószer nélkül.